El passat 22 d’abril va ser un dia especial per vuit de les alumnes de 3r i 4t d’ESO de la Xarxa d’acompanyament educatiu “Tu pots!”. Amb motiu de la proximitat de la diada de Sant Jordi i del dia del llibre, es va dur a terme una activitat d’animació a la lectura al pati obert de la Casa Elizalde, un preciós centre cultural de l’Ajuntament de Barcelona que ens va cedir aquest espai.

El llibre escollit per executar l’activitat va ser el Petit Príncep, per les seves petites històries amb la capacitat de transmetre valors i maneres d’actuar molt interessants, tant pel jovent com per les persones més grans. Així doncs, després que les cinc persones voluntàries que hi van participar repartissin els exemplars, van donar a escollir a cada participant entre cinc dels capítols més importants del llibre, perquè poguessin començar la primera part de l’activitat: la lectura.

Al cap d’una estona, quan tothom havia acabat el seu capítol, es van separar tant participants com voluntàries en dos grups per tal de començar la segona part de l’activitat: un debat obert sobre el que havien llegit. Va ser llavors quan cada estudiant va explicar el bocí que havia escollit i va exposar quins valors n’havia extret, cadascú il·lustrant-ho amb exemples de la seva vida quotidiana 

Després d’una llarga estona de debat on tothom va tenir l’oportunitat de dir la seva, els qui havien gaudit més la lectura van tenir l’opció d’endur-se el llibre a casa seva per poder-lo acabar.

Tant voluntàries com els/les participants del Tu Pots! van sortir molt contentes de l’activitat, havent gaudit d’una estona molt estimulant i coneixent una mica més de la resta del grup.

 

Projecte finançat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

Article escrit per Arnau F. voluntari del projecte Tu Pots!