La Fundació Privada Viarany va néixer l’any 1971 com a iniciativa de la Institució Teresiana a Catalunya. Treballa per a generar espais i processos que ajudin la ciutadania a obrir-se a diferents sistemes de valors, amb consciència crítica, amb esperit de diàleg, amb tarannà solidari i amb voluntat de revertir les situacions que dificulten el desenvolupament integral de les persones vulnerables.
Fomentar la plena ciutadania d’infants, adolescents, joves i dones, i de les seves famílies, a través de l’acció educativa i cultural, prioritzant aquelles situacions de vulnerabilitat o d’exclusió social.
En coordinació amb els diferents agents del territori, treballem un model de transformació social i d’empoderament personal basat en la inclusió social, la interculturalitat i el diàleg interreligiós.
La persona està en el centre de les nostres activitats.
Teixir xarxa per generar arrelament i crear vincles.
Fer possible la participació i el compromís.
Treballar per la justícia social.
Ens centrem en individus i grups, promovent la conscienciació dels seus drets, i fomentant la justícia social. La perspectiva de gènere promou l’empoderament de les dones i les noies, destacant-ne els seus drets i i capacitant-les per identificar la desigualtat i les situacions de violència masclista.
L’enfocament socioeducatiu significa que en les nostres intervencions tenim
present una triple dimensió interrelacionada: el tipus de persona que volem formar, els
processos que utilitzem per fer-ho i el tipus de societat que volem impulsar.
L’enfocament sociocultural és la voluntat d’incidir en la transformació de mentalitats,
costums, estils de vida, valors socials, formes de construir la cohesió i el diàleg social, i la
ciutadania, mitjançant processos de justícia i equitat.
Vivim en societats diverses i plurals i en el nostre treball integrem aquesta dimensió fent possible el diàleg crític amb la diferència (cultural, religiosa, política, social, etc) i el reconeixement de la diversitat, amb la finalitat de generar entre les persones un aprenentatge que superi els estereotips i les discriminacions, amb el ferm compromís en la construcció d’una societat igualitària, però no homogeneïtzadora.
Això significa posar en el centre de la vida les dimensions ambientals, econòmiques, socials i polítiques, que incideixen en la nostra actuació així com en els infants, adolescents, joves i famílies amb qui treballem. Per això promovem, a través de l’educació i la formació, un estil de vida personal que tingui cura d’un mateix, de les altres persones, de la natura, de les pràctiques de consum i dels residus que produïm. Amb el treball en xarxa amb altres agents implicats, treballem per un model inclusiu de societat que redueixi les injustes i creixents desigualtats que exclouen a una part de la població de les seves oportunitats de futur.
Si vols estar al dia de les novetats de la Fundació Privada Viarany, subscriu-te, i et mantidrem informat o informada