El passat dia 11 de gener, a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, a Barcelona, es va celebrar una Eucaristia en Acció de gràcies pel Centenari de l’aprovació pontifícia de la Institució Teresiana mitjançant el breu Inter frugiferas, del Papa Píus XI. Aquest mateix dia es van celebrar Eucaristies d’agraïment arreu del món on està present la Institució.

La celebració de Barcelona va estar presidida pel Bisbe auxiliar de l’Arxidiòcesi, Mons. David Abadias, i va comptar amb la participació de molts preveres i diaques amics i coneguts, als qui agraïm des d’aquí la seva presència i el seu recolzament, així com agraïm també la disponibilitat de l’església basílica de la Patrona de Barcelona per fer aquesta celebració. Va ser una celebració festiva, agraint a Déu el do que suposa el reconeixement de l’Església al carisma que es va instaurar gràcies a la fidelitat de Sant Pedro Poveda, i de tots els membres de la Institució Teresiana que han mantingut viva la flama d’aquell inici providencial. Es van fer presents molts amics de la Institució: col·laboradors i col·laboradores, equips dels projectes que la Institució té en marxa a Barcelona, persones voluntàries, participants en les activitats… moltes cares amigues amb un tret comú: el somriure agraït per un aniversari tan rodó com són 100 anys.

Però no tot es pot quedar en agrair els temps passats i els fruits recollits fins ara, sinó que aquest aniversari és una nova oportunitat per obrir el carisma a més joves que busquen viure la seva fe. La Institució Teresiana és una proposta humanitzadora, transformadora, que arrela en els valors de l’Evangeli de Jesús per obrir-se al diàleg interreligiós, i construir realitats i valors de pau, de justícia, d’entesa i de concòrdia, a través de l’educació i la cultura.

Cent anys després de la seva aprovació pontifícia, la Institució desplega les seves ales amb esperit renovat: és un carisma per a l’Església i per al món sencer.

Foto de la Missa d'acció de gràcies pel centenari de l'aprovació pontifícia de la Institució Teresiana, a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè. Dia 11 de gener de 2023