En Carles Cardelús ha estat voluntari al projecte del Tu Pots! d’acompanyament educatiu a joves de 3r i 4rt d’ESO durant un curs acadèmic.

La Xarxa d’Acompanyament Educatiu “Tu pots! ” és un projecte educatiu en xarxa impulsat per Centre Obert Eixample, el Casal Loiola i el Centre de Serveis Socials Antiga Esquerra Eixample.

Neix l’any 2012 arrel de la detecció de la necessitat d’acompanyament educatiu a infants i joves del Districte de l’Eixample als quals la seva situació socioeconòmica no els permet accedir a un suport educatiu fora de l’horari escolar, fet que es veu agreujat per la manca de recursos al territori.

L’experiència de voluntariat al projecte Tu Pots, ha servit al Carles per a redescobrir la seva vocació docent, i reencaminar la seva pràctica professional.

Us compartim com ha viscut aquest temps com a voluntari i què s’emporta d’aquesta experiència:

Per quin motiu vas decidir començar a fer voluntariat?
Sempre he gaudit de la part intel·lectual de les matèries. Atenent a nois i noies de secundària he tingut l’oportunitat de recordar i gaudir explicant qüestions tan bàsiques com escriure correctament o ser ordenat en el plantejament d’un problema. Son coses que se’ns obliden fàcilment i acabem agafant mals costums amb el pas del temps!

 

Què t’ha aportat l’experiència de voluntariat?
El nostre temps és el capital que més ens costa de donar. Un pot arribar a comprendre que dedicar una mica de temps als altres té un sentit i serveix per alguna cosa. Al principi costa, i no sempre és fàcil. Jo us convido a provar-ho! A més, quan dediquem temps desinteressadament poden aparèixer agradables sorpreses. Jo m’he adonat que potser em vull dedicar a l’educació i parcialment ja estic exercint de professor!

Agraïm al Carles el seu temps de col·laboració a la Fundació i al projecte Tu Pots! i li desitgem molta sort en aquesta nova etapa que comença.