El projecte A Temps! ha acabat un nou trimestre de formació, al curs d’Acollida Llingüística per a joves nouvinguts sense referent familiars.

Ha estat un matí de celebració, on han rebut la devolució de les proves que han fet darrerament, i han fet una avaluació del trimestre. Han
expressat amb emoticones com se senten després d’aquests mesos. El sentir general és de satisfacció i alegria pels assoliments i avenços que han fet. També han expressat l’esforç que ha suposat per a alguns llevar-se molt d’hora i fer un llarg trajecte per arribar al centre.

Els joves provenen de Pakistan, Bangladesh, Algèria, Marroc, Gàmbia, Egipte i Senegal. A Catalunya, resideixen en diferents llocs: Barcelona ciutat, Gavà, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Manresa, Piera, Montcada i Reixac i Sabadell.

Han participat 14 joves, dels quals han arribat fins al final 10, amb una mitjana d’assistència del 87%. Les dificultats que hem trobat al llarg del trimestre han estat principalment el trasllat dels joves d’un recurs residencial a un altre. En alguns casos s’han quedat en situació de carrer per les irregularitats en els passaports gambians i senegalesos, després de les proves biomètriques de fiscalia que determinen la majoria d’edat. Alguns d’aquests queden encara vinculats al servei, i els acompanyem en la recerca de recurs d’habitatge, de formació, o suport jurídic segons les necessitats.